Sirkuksemme toiminta-ajatus on tarjota alueen lapsille ja nuorille mahdollisuus harrastaa pitkäjänteisesti sirkusta. Toiminnassamme pyrimme edistämään lapsen ja nuoren kasvua

yhteisöllisyyteen: yhdessä tehden saamme paljon aikaiseksi. Jokaisen panos esimerkiksi kevätnäytöksen tuottamisessa on tärkeä, esiintyjien lisäksi tarvitaan meikkaajia, kampaajia, ompelijoita, äänimiehiä jne. Eri harjoitusryhmiä sekoitetaan erilaisissa ylimääräisissä harjoituksissa. Näin opitaan toimimaan myös vähän vieraampien kanssa.

vastuullisuuteen: yhteisesti valmistettavissa esityksissä jokaisen on kannetteva vastuu omasta osuudestaan. Esimerkiksi ihmispyramideissa vastuu sovitun toimintatavan noudattamisesta konkretisoituu. Vanhemmille harrastajille tarjotaan mahdollisuus toimia apuopettajina pienempien ryhmissä.

taiteeseen: sirkus on esittävää taidetta, mikä tarjoaa hyvän mahdollisuuden taidekasvatukseen. Harrastajia kannustetaan olemaan luovia, kukin omista lähtökodistaan

monipuoliseen liikunnallisuuteen: harjoitukset suunnitellaan mahdollisimman monipuolisiksi ja liikunnallisiksi. Yritämme tehdä liikunnasta mukavaa yhdessäoloa ilman kilpailuasetelmaa.

Sirkus on hyvin monipuolinen harrastus ja sitä kautta se voi auttaa lasta oman identiteetin kehittymisessä. Uskomme että kaikille voi sirkuksesta löytyä se ”oma juttu”.

Advertisement