SIRKUS MUIKUN KAUSI 2013-2013 (päivitetty 21.8.2013)

Sirkus alkaa perjantaina 23.8. klo 17-19 Kaavin ryhmien yhteisellä ”Come together party”:llä koulun pienessä salissa. Katsomme n. 1 ½ tuntia kestävän sirkusvideon ja käymme läpi ryhmäjaon ja opettajat sekä tutustumme uusiin oppilaisiin.

Alla tietoa tulevan kauden ryhmistä ja ilmoittautuminen ryhmiin. Vanhojen oppilaiden tulee ilmoittautua viimeistään 25.8. Toivotamme kaikki vanhat harrastajat tervetulleiksi jatkamaan harrastusta!

Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään taas lupaa käyttää valokuvaa netissä. Huomaa että kuvan yhteydessä ei mainita nimiä ja ensisijaisesti käytetään kuvia joista tunnistaminenkin voi olla hankalaa (vertaa sivuston yläpalkin kuvat).

Kaavin ryhmät
Kaavilla jatkaa kolme vanhaa ryhmää. Alla tietoa ryhmistä ja teemoista tulevalle kaudelle. Vain vanhat oppilaat ilmoittautuvat ryhmän kohdassa olevan linkin kautta. Uudet oppilaat ilmoittautuvat iästä riippumatta Uudet oppilaat kohdassa olevan linkin kautta.

Jämäkät (1 ½ tuntia): ryhmä tarkoitettu yläkoululaisille. Tulevan kauden teema on esityksen valmistaminen. Aloitamme jo heti syksyllä miettiä tulevaa kevätnäytöstä, tutustumme samalla esityksen valmistamiseen prosessina. Ajatus on että seuraavasta esityksessä näkyisi mahdollisimman paljon nuorten oma näkemys. Sirkustreenissä yhteisen akron lisäksi varataan aikaa lajikohtaiseen harjoitteluun. Opettajina Timo ja vierailijaopettajia noin joka toinen kerta. Ilmoita vanha tai uusi harrastaja jämäkkiin. Ryhmään saattaisi mahtua muutama uusi oppilas. Jos kaveripiiristä löytyy sopivia, mainostakaa.

Notkeat (1 ½ tuntia): ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti 4-6 -luokkalaisille. Vuoden teemana on välineet, erityisesti tasapaino, ilma-akrobatia ja jongleerauksen alkeet. Opettajina kaksi vanhempaa sirkuslaista ja Timo ja jonkin verran vierailijoita. Ilmoita vanha harrastaja notkeisiin.

Untuvikot (1 ½ tuntia): ryhmä on tarkoitettu 1-3 -luokkalaisille. Teemana on akrobatian perustaidot ja tutustuminen eri välineisiin. Opettajina kaksi vanhempaa sirkuslaista ja Timo ja jonkin verran vierailijoita. Viime vuonna ryhmässä olleet, nyt vähintään 4:lle luokalle menevät voivat ilmoittautua halutessaan myös notkeisiin. Ryhmä on täynnä.

Lopullinen ryhmäjako selviää ilmoittautumisajan päätyttyä.

Ryhmien aikataulut selviävät kun saamme varattua salivuorot, päivä kuitenkin lienee edelleen perjantai. Ajatus olisi että Notkeat ja Untuvikot treenaisivat samaan aikaan pienessä ja isossa salissa, vaihdellen saleja vähän tehtävien lajien mukaan. Timo ja vierailijat ovat aina tilanteen mukaan notkeissa ja untuvikoissa. Kummallakin ryhmällä on kuitenkin kaksi omaa sirkusnuorta opettajina.

Johtokunta ei ole vielä vahvistanut oppilasmaksua, mutta Kaavin ryhmien osalta se tullee olemaan 40€ / lapsi. Oppilasmaksu laskutetaan vanhojen oppilaiden osalta heti sirkuksen alettua. Kunnan sosiaalijohtajalta (Pärnänen) voi tiedustella mahdollista kunnan apua harrastusmaksun hoitamiseen tapauksessa että oppilasmaksu tulee ongelmaksi lapsen harrastamiselle.

Vanhojen oppilaiden ilmoittautuminen tulee tehdä 25.8. mennessä. Tämän jälkeen paikka vapautuu uudelle!

Kansalaisopisto järjestää kaksi sirkuslaisille sopivaa kurssia:

https://www.opistopalvelut.fi/kuopio/course.asp?tietuenro=4475 (ilmaisutaito 9-15 vuotiaille)
https://www.opistopalvelut.fi/kuopio/course.asp?tietuenro=4476 (esityksen valmistaminen, 2 viikonloppua)

Suosittelen näitä vähintään 10-vuotiaille sirkuslaisille! Kurssit varmasti tukevat omankin esityksemme valmistamista.

Juankosken ryhmä
Juankosken ryhmä muuttuu alakoulun kerhoksi ja ajaksi on suunnilteltu ma klo 15-16.30. Vanhat oppilaat mahtuvat halutessaan ryhmään ja muutamia uusiakin voitaneen ottaa. Kerho on maksuton. Kerho pyritään aloittamaan ma 2.9. Kerho on tarkoitetti vain juankoskelaisille alakoululaisille. Ryhmä on täynnä.

Uudet oppilaat
Uusia oppilaita voidaan ottaa vanhoihin ryhmiin sikäli kuin niihin jää tilaa. Todennäköisesti Jämäköihin voisi mahtua muutama. Tällöin olisi toivottavaa että uusi oppilas osaisi jo hiukan perustaitoja. Myös untuvikkoihin saattaa mahtua muutama uusi.

Järjestämme syyskuussa viikonloppukurssin, jossa sirkustelua pääsee kokeilemaan. Suosittelemme sitä kaikille sirkuskouluumme haluaville.

21.8. mennessä ilmoittautuneet uudet ilmeisesti mahtuvat ryhmiin. Myöhemmät ilmoittautuvat jonoon,
ilmoita lapsi oppilasjonoon.

Uutta verta ohjaajiksi
Jos tiedätte aikuisia tai vähintään 14 -vuotiaita nuoria, jotka olisivat kiinnostuneita tulemaan mukaan vetämään sirkuskerhoja, ottakaa yhteyttä. Sirkustaitoja ei ohjaajalta heti tarvita, sillä apuna on osaavat vanhemmat sirkuslaiset. Tärkeintä on positiivinen asenne ja että tulee lasten ja nuorten kanssa toimeen.

Ajatuksena on myös järjestää hiukan sisäistä koulutusta syyskaudella. Jos joku vanhemmista olisi kiinnostunut, voidaan myös sovitella sitä toimiiko oman lapsen ryhmässä vai jossain muussa ryhmässä. Myös satunnaisesta tuuraamisesta on apua!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s